neděle 14. června 2015 | By: Unknown

TOP 6 kinopremiér v červnu

Sice je už 14. června a polovina filmů už měla u nás premiéru, i tak sem píšu první článek do nového projektu o filmech, které mě v daném měsíci zaujaly.

6. 

Název: Špión / Spy
Žánr: Komedie
Premiéra: 4. 6. 2015
Hodnocení na: ČSFD / IMDB: 79% / 7,6
Anotace:  Susan Cooper (Melissa McCarthy) je zaměstnankyní největší špionážní organizace na světě, tedy CIA, což zní zajímavě. Ve skutečnosti má ale klidnou, nenáročnou a chvílemi až nudnou práci. Je totiž analytičkou, která jen málokdy opustí svůj psací stůl s počítačem, u něhož slouží jako oči a uši špičkového agenta Bradleyho Finea (Jude Law). Ti dva dohromady tvoří perfektní tým. Bradley špionážní mise v terénu zvládá, aniž by se mu v pečlivě upraveném účesu zkřivil jediný vlásek. A Susan ve své suterénní kanceláři zase touží po jeho srdci. Jednoho dne se vše změní. Raina Boyanov (Rose Byrne), dcera nedávno zesnulého obchodníka se zbraněmi, totiž dostala neobvyklé dědictví v podobě malé jaderné bomby. Dostačující na zničení jednoho většího města. A chce ji prodat, klidně i teroristům. Aby toho nebylo málo, Bradley CIA, a tedy i Susan, nedobrovolně opustí. Další špičkový agent Rick Ford (Jason Statham), je nepoužitelný, protože byla prozrazena jeho totožnost. A tak padne návrh, že jedině ta nejméně nápadná osoba – tedy Susan – může proniknout do smrtícího světa obchodníků se zbraněmi a zabránit tak globální katastrofě. Rozhodnutí vyslat Susan do terénu rozpálí Ricka Forda do běla, a tak se vydá po stopě jaderné nálože na vlastní triko. Jelikož je typem agenta, který v sobě spojuje Ramba a komisaře Clouseaua, je na maléry zaděláno. Odpovědnost za záchranu mnoha životů tak leží na Susaniných mohutných bedrech. Musí se nejen nenápadně vetřít do světa obchodníků se smrtí, přežít v něm, splnit svůj úkol a přitom obrazně i doslova nakopat nejeden zadek.

Omlouvám se za tu strašně dlouhou synopsi, ale je to oficiální text CinemArtu. Podle plakátu (na obrázku nahoře to je ten vlevo dole) jsem si říkal, kdovíjaká blbost to nebude, na trailer jsem se ani nekoukal. Pak mě ale zaujalo vysoké hodnocení v recenzích, což mě donutilo podívat se na trailer, který kupodivu tak hrozný nebyl. Do kina na to stoprocentně nepůjdu, ale někdy později to možná zkouknu. A to komedie nemusím.

Zajímavost: Téměř celý film se natáčel v Budapešti (Maďarsko)
Index očekávání: 45%
Trailer: 

5.

Název: Mimoni
Žánr: Animovaný
Premiéra: 25. 6. 2015
Anotace:  Zamysleli jste se někdy nad tím, proč vlastně ti žluťoučcí a k sežrání roztomilí Mimoni dobrovolně slouží Gruovi, padouchovi s velkým P? Odpověď přináší animovaná komedie Mimoni, která z nich konečně a především zcela zaslouženě dělá hlavní postavy jejich vlastního příběhu. Odpověď na výše uvedenou otázku najdete hned úvodu, který mapuje historický vývoj Mimoňů. Představte si, že tihleti dobráci od kosti vidí odnepaměti smysl své existence v posluhování tomu největšímu darebákovi široko daleko. Kdykoliv shodou náhod, ke kterým často přispívali oni sami, o svého pána přišli, hned si hledali dalšího. A tak to šlo celá staletí, od Tyranosaura Rexe, přes hraběte Drákulu a císaře Napoleona až do okamžiku, kdy žádného nového nadřízeného najít nedokázali a upadli do hluboké deprese. Tu zvýraznila i skutečnost, že se v onen tragický moment nalézali v zemi věčného sněhu a ledu. Naštěstí se v jejich středu zjevili tři hrdinové – hrdý Kevin, hladový Stuart a lehce vystresovaný Bob. Ti vyrazili do světa, aby všem svým mimoňským kamarádům vrátili smysl života. Štěstěna je zavedla až do Ameriky, na floridský festival zločinců všeho typu, jehož se měla zúčastnit i absolutní královna světového zločinu, Scarlett Odkráglová. „Ta a žádná jiná!" řekli si Kevin, Stuart a Bob a okamžitě zahořeli touhou začít pro Scarlett pracovat. Sympatie rozhodně nebyly oboustranné, přesto se zlodcera s trefným příjmením rozhodla vyzkoušet jejich schopnosti. Co takhle šlohnout britské korunovační klenoty? A tak se Kevin, Stuart a Bob vydávají do staré dobré Anglie, přičemž zdaleka netuší, že v příštích dnech není v sázce jen to, co bude Alžběta nosit na hlavě, ale také samotná existence jejich živočišného druhu.

Nesnáším CinemArt a jeho sáhodlouhé anotace.  Pro mně je na pátém místě mezi filmy které mě v červnu zaujaly film o nejoblíbenějších postavách z Já Padouch. Není to tak, že by patřil úplně na to páté místo, zřejmě na to půjdu do kina a docela se těším, ale zbytek filmů (ač na ně nepůjdu kromě jednoho) mně zaujal víc a těším se na ně víc. Mno, vypadá to na dost vysoké tržby, když se vezme v potaz to, že druhý díl Já Padouch vydělal téměř miliardu. Ale může se stát to samé co u Tučňáků z Madagaskaru, kteří vydělali pouze 287 milionů dolarů celosvětově (v USA navíc dost propadli, když vydělali jen 80 milionů = rozpočet byl 132 milionů dolarů), což je dost málo oproti Madagaskaru. 

Zajímavost: Jedná se o první film, v němž účinkuje Sandra Bullock jako padouch.
Index očekávání: 70%
Trailer:

4.

Název: Insidious 3: Počátek
Žánr: Horor
Premiéra: 4. 6. 2015
Hodnocení na ČSFD/IMDB: 75%/6,9
Anotace: Novou kapitolu děsivé hororové série napsal a režíroval její spolutvůrce Leigh Whannell. Tento mrazivý prequel, situovaný v době před strašidelnými zážitky rodiny Lambertů, divákům odhaluje osudy nadané jasnovidky Elise Rainierové, jež se po jistém váhání rozhodne pomocí svých schopností kontaktovat mrtvé, aby tak pomohla mladé dospívající dívce, kterou si vybrala za svůj cíl nebezpečná nadpřirozená bytost.

Horor Insidious chci už delší dobu shlédnout. Zaujal mně jak tím, že první dva díly režíroval James Wan (chválený třeba za Rychle a zběsile 7), tak i velice dobrými recenzemi a hodnocením (na horor). Na třetím díle mně zaujaly především trailery, které se mi hrozně líbí, a dokázaly mě vyděsit i na podruhé. Původně jsem si myslel, že v žebříčku nejočekávanějších filmů června se Insidious 3 umístí na druhém místě, tento díl má ale recenze, označující ho za nejhorší díl, nejhorší hodnocení na ČSFD ze všech dílů a nic moc tržby (které ale nemusí být zárukou kvality).

Index očekávání: 71%
Trailer:

3.

Název: Sedmero krkavců
Žánr: Pohádka
Premiéra: 4. 6. 2015
Hodnocení na ČSFD/IMDB: 72%/7,7
Anotace: Pohádkový příběh vychází z klasické pohádky Boženy Němcové "Sedmero krkavců". Mladá dívka na sebe bere těžký úkol. Musí se pokusit zachránit své bratry a zbavit je prokletí, které na ně uvrhla jejich matka. Je to příběh o odvaze, vytrvalosti, ale také síle slova, pravdy a opravdové lásky... Hlavní hrdinkou je mladá dívka Bohdanka, která se narodí do utrápené rodiny pekaře, jehož žena před lety v návalu vzteku proklela sedm svých synů a z těch se stali krkavci. Rodiče před Bohdankou toto rodinné neštěstí tají. Když se Bohdanka na prahu dospělosti dozví o prokletí své rodiny, rozhodne se, že musí bratry zachránit. Od místní čarodějky se jí dostane rady, že musí svým bratrům ušít košile. Ale ne lecjaké - sama bez pomoci musí natrhat kopřivy, zpracovat vlákna, utkat látku a ušít každý steh. Bohdanka se vydává na dlouhou cestu za záchranou svým bratrů.

Velmi dobře hodnocená pohádka, která je prý podobně jako loňští Tři Bratři jednou z nejlepších pohádek poslední doby. Klasického zpracování pohádky, již znáte možná z verze z roku 1993 s Ivanou Chýlkovou se ujala zkušená režisérka Alice Nellis, kterou mnozí po Sedmeru Krkavců označují jako "královnu české kinematografie". Pohádka je prý navíc i schopna konkurovat jiným světovým pohádkám, čili ačkoliv mě to jaksi míjelo, po těch recenzích bych se na to i rád podíval.

Zajímavost: Natáčelo se na hradě Zvíkov.
Index očekávání: 75%
Trailer:

2.

Název: Odebrat z přátel
Žánr: Horor
Hodnocení na IMDB: 5,9
Premiéra: 18. 6. 2015
Anotace:
Laura Barns byla obyčejná středoškolačka, dokud se na internetu neobjevilo video, které do nechutných detailů prezentovalo, jak se sťala na jednom večírku. Dříve všemi obletovaná kráska veřejnou potupu neustála a spáchala sebevraždu. V den výročí její smrti se partička jejích spolužáků „sejde" na videochatu, kde řeší obvyklé teenagerovské problémy, dokud se do jejich skupiny nenabourá neznámý uživatel s přezdívkou Billie227. Kromě toho, že ho nejde ze soukromé diskuze vyhodit, je na tomto uživateli zvláštní i to, že ho velmi zajímá, kdo nahrál na internet ono nelichotivé video. A pak se do diskuze zapojí i jejich mrtvá spolužačka... Pocit, že jde o nechutný vtip, brzy vystřídá absolutní zděšení všech zúčastněných. Neznámý uživatel totiž nezůstává jen u slovních výhrůžek a za pravdou jde doslova přes jejich mrtvoly.

Horor Unfriended (Odebrat z přátel) mně zaujal zajímavým trailerem, a také tím, že se jedná o naprosto nový druh zpracování filmu. A také anotace zní zajímavě. Film musel být extrémně levný, protože vlastně se v tom využije pár záběrů natočených kamerou z roku 1-2, a poté Skype. Takže úspěch bude stoprocentní, záleží ale na tom, jak velký.

Index očekávání: 85%
Trailer:

1.

Název: Jurský svět
Žánr: Dobrodružný
Hodnocení na ČSFD / IMDB: 80% / 7.7
Premiéra: 11.6. 2015
Anotace:
Před dvaadvaceti lety tragicky skončil sen excentrického milionáře Johna Hammonda, který chtěl na odlehlém ostrově z dinosauří DNA vypěstovat Jurský park s živými exponáty. Od té doby se ale mnohé změnilo, park jede na plné obrátky, ročně jím projdou milióny nadšených návštěvníků, kteří s očima navrch hlavy sledují v akci desítky „vyhynulých" živočichů. Jenže vedení parku stále hledá nové způsoby, jak tuto jedinečnou atrakci ještě víc zatraktivnit. A v tu chvíli přijdou komplikace. Vědecké experimenty s novými druhy mohutně podporuje strohá manažerka parku Claire Dearing (Bryce Dallas Howard), která ve zvířatech vidí především čísla. Na rozdíl od ní v nich biolog Owen Grady (Chris Pratt ze Strážců galaxie) vidí hlavně nebezpečí, zvlášť ve tvorech, které nestvořila příroda, ale laboratoř. Události mu dají za pravdu, když se jeden z takových mazlíčků doslova urve ze řetězu a začne si vylepšovat jídelníček zaměstnanci parku a posléze také návštěvníky, mezi nimiž jsou také dva synovci Claire, kteří za tetou přijeli na prázdniny. Teď už nejde o vyšší tržby ani o udržení prestiže. Cílem všech začalo být holé přežití.


Na filmu jsem byl již v pátek. A Jurský svět je prvním filmem, na který půjdu do kina dvakrát (možná i třikrát). Film, který vidíte párkrát za život, film, který bude stoprocentně jeden z nejlepších / nejlepší film letošního roku. Akční, napínavý, dobrodružný, vtipný, se skvělými hereckými výkony, dobrou kamerou, parádními efekty, dobrým scénářem a dechberoucí hudbou. Film, který se musí líbit úplně všem. Trailery přikládám dva, jeden český, jeden ten, který se mi nejvíc líbí. Pokud váháte, jestli na Jurassic World jít nebo ne, jděte. Jděte, i pokud neváháte.

Zajímavost: Snímek byl natočen klasickým způsobem na 35mm a 65mm film, aby byla zachována kvalita a totožnost snímku v rámci série.
Hodnocení: 100%
Trailery:

↑Recenze brzy!↑

Kompletní přehled kinopremiér v červnu:
• Dior a já (4. 6. 2015)
Druhá míza (4. 6. 2015)
Insidious 3: Počátek (4. 6. 2015)
Sedmero krkavců (4. 6. 2015)
Slepá (4. 6. 2015)
Špión (4. 6. 2015)
 Jurský svět (11. 6. 2015)
 Láska šílená (11. 6. 2015)
 Andílek na nervy (18. 6. 2015)
 Odebrat z přátel (18. 6. 2015)
 Poutník - Nejlepší příběh Paula Coeltha (18 6. 2015)
 Sejmi prezidenta (18. 6. 2015)
 Temné kouty (18. 6. 2015)
 Vincentův svět (18. 6. 2015)
Dáma ve zlatém (25. 6. 2015)
 Mimoni (25. 6. 2015)
 Ostrov lásky (25. 6. 2015)

Zaujal vás některý z uvedených filmů? Chystáte se na něj do kina?

6 komentářů:

Makkakonka řekl(a)...

Já mám v plánu kouknout na Sedmero krkavců a nový Jurský park. Ani Mimoňové by nemuseli být špatní :)

Maddie Fiedler řekl(a)...

Na Jurský svět bych taky moc chtěla do kina, trailer mě totálně dostal! :3

Dominika řekl(a)...

Pôvodne som plánovala pozrieť si len Minions, ale z tvojho článku ma zaujalo aj Horror Unfriended. Neviem, či si ich pozriem práve v kine, ale tak či tak ich vidieť plánujem.

katka219 řekl(a)...

Mě moc mrzí, že jsem u nás v kině prošvihla Sedmero krkavců. Na pohádky pořád chodím moc ráda a tahle vypadá vážně dobře!:)

Kate řekl(a)...

Jurský svět bych chtěla vidět. :)

Puff řekl(a)...

Kupa zajímavých filmů :) Já pojedu zítra na Mimoně :)

Okomentovat

Používá technologii služby Blogger.